Nyheder fra Fendt

Mange forbinder camping i ydersæsonen eller om vinteren med træk og kondensvand inde i campingvognen. Men ikke i en Fendt. Den er nemlig designet til at holde et godt indeklima hele året.

 

fendt blogpost 211015 ventilation 01

Fendt campingvogne er designet til at holde et godt indeklima hele året

 

Er der ikke tilstrækkelig luftcirkulation i campingvognen, kan varmen ikke cirkulere frit rundt inde i vognen. Der kan derfor let dannes kondens på vinduer og vægge. Dårlig luftcirkulation betyder også, at varmen ikke fordeles jævnt i campingvognen, og der vil typisk være rigeligt varmt lige ved varmeovnen, og mærkbart køligere jo længere man kommer bort fra varmeovnen.

 

fendt blogpost 211015 ventilation 02

Varmeovnen er rigelig kraftig til at hele campingvognen kan varmes op

 

Stort set alle campingvognsproducenter laver luftkanaler under sæder, senge og skabe, så luften kan cirkulere frit. Men det er ikke altid nok. Dels skal man sikre at gardiner og baggage ikke blokerer for luftgennemstrømningen, og dels er det vigtigt, at der ledes varm luft op langs alle vægge, og at varmen fordeles jævnt i hele campingvognen – også bag skabe, under senge og i magasiner.

 

fendt blogpost 211015 ventilation 03

Klimaplader søger for at den varme luft uhindret kan cirkulere langs campingvognens vægge

 

Fendt er en af Tysklands førende producenter af kvalitetscampingvogne, og her lægges er stor vægt på at sikre et godt indeklima – året rundt.

 

Det gode indeklima sikres ved at lede varmen hen, hvor man opnår den største effekt. Der skal som nævnt ledes varme op langs alle vægge. Ikke kun hvor man opholder sig, men også bag skabe og sæder. Ellers kan man risikere kondensvand tingene i skabe og skuffer, og på væggene hvor man opholder sig. Det giver en varm, fugtig luft, der hverken er behagelig eller særlig sund at behagelig at opholde sig i.

 

fendt blogpost 211015 ventilation 04

For at sikre at den varme luft bliver fordelt rigtigt, bruger Fendt ekstra slanger til at lede varmen. Som her hvor varme ledes op foran det store frontvindue. Derved reduceres dannelse af kondens meget

 

Fendts optimerede system til fordeling af varm luft i campingvognen gør, at der udover at blive fordelt varme op langs alle vægge, også bliver blæst varm luft ud under sæder og senge. Og det er vigtigt. For hvis der er varmt over sengen men koldt under sengen, sover man på en kuldebro, og der dannes let fugt i madrassen.

 

fendt blogpost 211015 ventilation 05

Under køjesengene bliver der også blæst varm luft ud. Dette gør at der ikke trænger kulde op fra hulrummet under sengen

 

Camperer man kun om sommeren, har man sjældent brug for at tænde for varmen i campingvognen. Men camperer man hele året, er det vigtigt med et varmesystem, der er optimeret til campingvognen, så varmen fordeles jævnt i hele vognen – f.eks. som i Fendts campingvogne. Det er netop det, der er med til at sikre Fendts ry som producent af campingvogne i meget høj kvalitet.

 

fendt blogpost 211015 ventilation 06

Udblæsningsventiler under siddegruppen. Bemærk også udskæringerne i bænkens forside ved gulvet. De er også med til at sikre en god varmecirkulation i campingvognen

499 501